Dybstegte rejer med citrussalat
12. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Knasende fritterede rejer, som du måske kender fra sushirestauranten, er faktisk virkelig nemme at lave derhjemme. De smager skønt ved siden af en frisk rissalat med spinat, avocado, appelsin og pink grapefrugt.
Ingredienser
Sådan gør du
Afdryp rejerne i en sigte. Pil dem, og fjern den sorte streng, hvis ikke det allerede er gjort.
Bland hvedemel og bagepulver i en dyb tallerken.
Slå ægget ud i en anden dyb tallerken, og bland pankorasp og salt i en tredje.
Vend rejerne i mel, æg og dernæst pankorasp.
Opvarm olien, til den syder om en træpind. Fritér rejerne et par minutter på hver side. Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
Kog ris efter pakkens anvisning.
Skær appelsin- og grapefrugtkød i tern. Vend dem med risene sammen med spinat.
Hak chili fint, og rør den med mayonnaise, cremefraiche og citronsaft. Vend en lille smule af dressingen i rissalaten, og brug resten til at dyppe rejerne i ved servering.
Top rissalaten med stykker af feta og avocado.
Tip!
Prøv også at lave salaten med blodappelsin, almindelig grapefrugt – eller bare med to appelsiner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk