Dybstegte forårsruller

Rispapir bruges ofte til friske forårsruller, men du kan også dybstege det, så forårsrullerne bliver sprøde og knasende lækre.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg glasnudlerne i en skål, og dæk dem med kogende vand. Lad nudlerne trække i 10 minutter. Hæld vandet fra, og hak nudlerne.
Pil og hak hvidløg fint. Skær bunde og top af citrongræsset, fjern det yderste lag, og hak resten fint. Skræl kinaradisen, og skær den i meget små tern. Rens og snit forårsløg fint. Rens og hak svampe fint. Steg citrongræs og hvidløg i olie på en pande, til det falder sammen. Tilsæt svinekød, og lad det stege med i 3-4 minutter. Tilsæt sambal oelek og sojasauce. Lad kinaradise, forårsløg og svampe stege med i 4-5 minutter. Tag panden af varmen, og tilsæt nudler og krabbekød.
Hæld kogende vand i en skål. Dyp et ark rispapir i vandet i nogle sekunder, så det bliver blødt.
Læg det bløde rispapir på et skærebræt. Læg 1 spsk. af kødfyldet på midten af rispapiret, fold siderne ind, og rul det til en lille, fast rulle. Rul alle forårsruller på denne måde.
Opvarm fritureolien i en tykbundet gryde. Dybsteg forårsrullerne i 2-3 minutter, til de bliver gyldne, og læg dem på fedtsugende papir.
Bland fiskesauce, eddike og sukker. Pil og hak hvidløg. Rens og hak chili. Skræl og hak ingefær. Bland ingefær, hvidløg og chili i dippen.
Snit rødkål og spidskål fint. Rist peanuts på en tør pande, og hak dem. Pres saften af limefrugten. Rør limesaft, eddike og olie sammen. Vend dressingen i kålsalaten, og drys med peanuts og koriander. Servér forårsrullerne med chilidip, kålsalat, limefrugt skåret i både og evt. kogte jasminris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar