Dutch pancake med hindbær-timian-sorbet
22. november 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Her er vi ude i en decideret luksusdessert − det skal der også være plads til! Hvis du synes, det er et lidt stort arbejde, kan du selvfølgelig købe dig til lignende sorbet.
Ingredienser
Udstyr
ismaskine
Sådan gør du
Blend hindbær og citrontimian til en ensartet masse, og passér det igennem en sigte, så rester af kerner og stængler bliver siet fra.
Kog vand og sukker op, til sukkeret er smeltet , og rør det sammen med hindbærblandingen. Smag til med citronsaft, og lad det køle helt af, før du kører det til sorbet på en ismaskine.
Rør mel, æg, sukker, salt og sødmælk sammen, og lad det trække i 10 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Varm en pande op, som også kan tåle at komme i ovnen. Smelt smørret på panden, og hæld al pandekagedejen i. Bag pandekagen i ovnen i ca. 15 minutter, til den er gylden og fint hævet op.
Servér den lun med hindbær-timian-sorbet og friske hindbær. Pynt evt. med frisk timian og spiselige blomster.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk