Durum med kylling

9. april 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Du kender måske bedst durum fra menukortet på din lokale takeaway-biks, men har du nogensinde lavet den populære rullekebab selv? Her er den i en luksusudgave - og når du først du har alle krydderierne i hus, er det let at lave ruller igen søndag efter søndag.

Bemærk
Kyllingekødet skal marinere i 1 time på køl.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk kyllingebrystfileterne på langs. Hæld alle krydderier, hvidløg og olie i en morter eller minihakker, og kværn til det er en fin pasta. Massér pastaen ind i kyllingekødet, og lad det marinere på køl i 1 time.
Steg kyllingen i lidt olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, til kødet er gennemstegt. Lad kyllingekødet trække, og skær det ud i tynde skiver.
Rør yoghurt med hvidløg, purløg, honning, salt og peber.
Pil rødløget, og skær det i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Vend rødløgsskiverne med koriander og mynte.
Lun fladbrødene i ovnen eller på en pande. Skyl tomaterne, og halvér dem. Skyl salat og koriander.
Servér brød, tomater, salat og koriander med kylling, rødløgssalat og yoghurtdip, så man selv kan rulle sin aftensmad.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

hjemmelavet durum: sådan laver du den bedste rullekebab

Durum, rullekebab eller shawarma. Hvad end du kalder det flade, runde brød fyldt med grøntsager, dressing og kød, så kender du nok bedst durum fra menukortet i din lokale takeaway-biks. Men du kan sagtens lave din egen smagfulde durum derhjemme – også selvom du ikke lige har et roterende kebabstativ stående i køkkenet!

Hvilket fyld spiser man i durum?

En durum er en slags madpandekage, der fyldes med dressing, grøntsager som icebergsalat, tomat, løg og rødkål og kød, der er tilberedt på et roterende spyd. Herhjemme er der udelukkende oksekød på spyddet på langt de fleste shawarmabarer, mens de i udlandet ofte bruger en blanding af okse- kyllinge- og kalkunkød.

I opskriften her har vi brugt kyllingebrystfilet, som er masseret ind i en pasta af krydderier, hvidløg og olie. Det er nemlig krydderierne, der giver kødet den velsmagende, velkendte smag.

Hvor stammer durum fra?

Metoden med at placere et stykke kød på et roterende spyd nær en grill stammer fra 1800-tallets Tyrkiet og er derfor en over 150 år gammel opfindelse.

Versionen, hvor kødet fyldes i brød sammen med salat og dressing, stammer imidlertid fra Tyskland, hvor der i 1970’erne begyndte at poppe shawarmabarer op. I 1980 åbnede den første shawarmabar i Danmark på Strøget i København – den eksisterer stadig den dag i dag.

Er du vild med durum, vil du garanteret også elske opskriften på pitabrød med grillet kylling og tzatziki

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar