Dumplings med svinekød og asiatisk kålsalat

17. september 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

De lækre dumplings, som både steges og dampes på panden, laves af helt tynd dej, som heldigvis kan købes færdiglavet. Det kaldes gyozadej og fås på frost i velassorterede supermarkeder og hos asiatiske købmænd. For variation kan svinekødet erstattes af hakket kylling, ligesom fyldet kan tilpasses indholdet i grøntsagsskuffen.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens forårsløg og chili, og hak det fint. Skræl og riv ingefær og gulerod. Bland alle grøntsagerne sammen med hakket svinekød i en skål, tilsæt soja, sesamolie og majsstivelse, og rør det sammen til en fars.
Læg et stykke gyozapapir på et skærebræt, og stil en skål med vand klar ved siden af. Læg en teskefuld af fyldet på midten af et stykke gyozadej, og fugt kanterne med vand.
Fold gyozaen sammen på midten som en halvmåne, og lav små plisserede folder rundt langs kanten. Fortsæt med at fylde og lukke gyozaerne, til al farsen er brugt. Læg dem klar på et stort fad beklædt med bagepapir.
Opvarm en dyb (sautere)pande med olie, og læg gyozaerne på panden. Steg dem i ca. 5 minutter, til de får en flot stegeskorpe. Skru ned til lav varme, tilsæt vand i panden, og læg låg på. Damp gyozaerne i 2-3 minutter, til de er møre.
Skyl og snit spidskålen fint. Skræl gulerødderne, og riv dem i lange strimler, eller skær dem i tynde stave. Snit sugarsnaps igennem på langs. Bland alle grøntsagerne sammen.
Rør soja, sesamolie, friskrevet ingefær, finthakket chili og limesaft sammen, og vend dressingen sammen med grøntsagerne. Anret salaten i en skål, og drys med peanuts og frisk koriander. Servér de japanske dumplings sammen med kålsalat og sød chilisauce til at dyppe i.

Tip!

I salaten er der brugt en blanding af almindelig og lilla spidskål, men du kan sagtens bruge blot én slags kål. Kan du ikke skaffe gyozadej, kan du i stedet bruge wontondej og selv udstikke de runde dejstykker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar