Dukkah-salat med grillet grønt, mynte og feta
12. juli 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Den eksotiske krydderiblanding smager af 1001 nat, og løfter hele salaten. Køb en færdig blanding, hvis det skal gå stærkt.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg hasselnødder, sesam, koriander og spidskommen på en tør pande i nogle minutter, til det dufter skønt og ristet.
Kør det på en minihakker til grov konsistens sammen med salt og chiliflager.
Skyl auberginer og squash, og skær begge dele i skiver. Vend dem med olie i en skål, og grill dem på havegrillen eller en grillpande i 2-3 minutter på hver side.
Pil rødløget, og skær det i tynde både. Skyl og slyng salaten, og pluk den groft. Pluk mynten groft.
Anret salaten på et stort fad, og fordel grøntsager, mynte og brud af feta ovenpå. Drys med masser af dukkah, dryp med lidt olie og eddike, og servér med fladbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk