Dukkah-krydret kulmule med rodfrugtfritter og fetadip

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling

En saftig kulmule med ekstra smag og knas fra en overflade af dukkah, som er en egyptisk krydderblanding lavet på nødder, frø og kerner.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Dryp med olie, og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre og sprøde. Skyl og hak persille. Drys med persille inden servering.
Blend alle ingredienserne i en foodprocessor, indtil konsistensen ligner groft salt. Rist dukkah på en stor, tør pande, indtil den bliver gylden.
Blend alle ingredienserne sammen i en blender. Smag til med citronsaft, så den fede dip får lidt modspil.
Fjern skæl fra kulmulefileten med en skarp kniv, hvis fiskehandleren ikke allerede har gjort det. Dup fisken tør, og placér den i et smurt ovnfad med skindsiden nedad.
Dryp olie over, og drys med salt og ½ portion dukkah. Tryk dukkah’en fast, så den dækker hele fiskens overflade. Bag fisken i den 175° varme ovn i 15 minutter, til kødet er hvidt og fast. Servér med rodfrugtfritter og fetadip.

Tip!

Dukkah kan holde sig i flere måneder i en lufttæt beholder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar