Drømmekageroulade
23. maj 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
De fleste kender og elsker den klassiske drømmekage, men har du prøvet at servere den i rouladeform? Smagen er lige så god som den plejer, men der er plads til ekstra meget af det snaskede fyld, og de fine, runde stykker er lige til at hapse!
Ingredienser
Udstyr
Ovnens store bradepande, ca. 35x30 cm
Sådan gør du
Kog smør, brun farin og fløde op i en gryde. Skru op for temperaturen, og lad det boble i 15-20 minutter.
Rør kokosmel i, varm fyldet godt igennem, og lad det afkøle let, imens du laver rouladebunden.
Tænd ovnen på 225°. Pisk æg og sukker lyst og skummende. Si de to slags mel og bagepulver i.
Smør bradepandens bund med smør, læg et stykke bagepapir på, og hæld dejen over i den. Brug en dejskraber til at fordele dejen jævnt i formen.
Bag kagen i ovnen i ca. 7 minutter, til den giver efter ved et let tryk. Afkøl den et par minutter.
Drys sukker ud på et stykke bagepapir, og vend rouladebunden over på den. Træk forsigtigt det øverste lag bagepapir væk.
Smør drømmekagefyldet på hele den let afkølede kagebund, og rul den sammen til en roulade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk