Drømmekagedessert
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En lækker drømmekage, der er lidt anderledes end den plejer. Kagen er nemlig omdannet til en fantastisk dessert, der smager af favoritkagen, men som ser meget mere elegant og indbydende ud!
Ingredienser
Sådan gør du
Kog muscovadosukker og vand sammen i en gryde, til det begynder at tage farve som mørk karamel. Skru ned for varmen, og tilsæt smør.
Rør fløde i, til massen er ensartet. Tilsæt evt. en smule salt. Er karamelsaucen for tynd, kan du koge den lidt mere ind. Hæld den på glas.
Tænd ovnen på 180°. Smelt smør i en gryde, og lad det brune. Tag det af varmen. Rør mel og flormelis i. Tilsæt vand, til dejen er ensartet og smørbar.
Smør dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i et tyndt lag. Drys med kokosmel, og tryk det let ned i dejen. Bag tuilen i ovnen i 8-10 minutter. Afkøl.
Fordel vaniljeis i kugler på tallerkener. Hæld lidt karamelsauce over. Bræk kokostuiles i mindre stykker, og læg dem oven på is og karamelsauce.
Tip!
Bag små tuiles – eller bag én stor, og bræk den i mindre stykker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på drømmekage