Drømmekage

1. november 2020 af .

Foto: Lars Ranek

Drømmekage er altid et hit, og denne variant har en let krydret og meget sprød topping, der smager skønt. Bag den til klassens time, eller hav den klar til kaffen derhjemme.

Ingredienser

Udstyr

en firkantet bageform, ca. 15 x 30 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200º, og smør formen.
Pisk æg og rørsukker hvidt med en elpisker, og tilsæt smeltet smør. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen med en ske.
Tilsæt mælk, og rør, til dejen er jævn. Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter.
Knus stjerneanis fint i en morter. Alternativt kan du bruge stødt stjerneanis.
Smelt alle ingredienserne til toppingen sammen i en gryde.
Tag kagen ud af ovnen, og skru varmen op til 225º. Fordel toppingen oven på kagen, og bag kagen i yderligere 5 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

I opskriften på drømmekage her skal der rørsukker i. Du kan sagtens bruge almindeligt hvidt sukker, hvis du har det på lager. Måske har du også hørt om demerara-sukker?

Hvad er demerara sukker?

Demerara sukker er bedre kendt under navnet rørsukker. Oprindeligt voksede sukkerrørene ved floden Demerara i Guyana, deraf navnet. Rørsukker er kendt for sin smukke gyldenbrune farve og en tydelig karamelliserende smag, da produktet ikke er så raffineret som almindelig sukker. Rørsukker anvendes til samme typer kager og desserter som hvidt sukker, men tilføjer mere smag og en lidt mørkere farve.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar