Drikkeklar ribssaft
4. juni 2021
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
En frisk og syrlig saft til de varme sommerdage.
Bemærk
Pektinen i ribsene vil få koncentreret saft til at stivne/tykne. Ryst den blot med vand, så det opløses.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl ribsene, og læg dem i en gryde uden at tage dem af stænglerne. Hæld 1 dl vand ved, og kog ribsene i ca. 20 minutter.
Sigt ribsene igennem et rent klæde.
Hæld saften i en gryde, og tilsæt sukker, vanilje og 1-1½ l vand. Kog saften op, og smag den til.
Hæld den i Atamon-skyllede flasker, og opbevar på køl.
Tip!
Bland ribssaften med vand eller danskvand, eller brug den i en frisk sommerdrink med bobler og knust is.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk