Donuts med mælkechokolade og Kinder Bueno

17. september 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Det dufter lidt af friture, når du koger dine hjemmelavede donuts, men det er hele umagen værd og en stor fornøjelse, når du efterfølgende kan gå i gang med pyntningen. Husk, at donuts smager allerbedst, når de er helt frisklavede.

Bemærk
Hævetid: 1½ time.

Ingredienser

Udstyr

1 udstikker, 8 cm i diameter
1 udstikker, 3 cm i diameter

Sådan gør du

Smelt smørret, og sæt det til side. Smuldr gæren, og rør den ud i den lune sødmælk i en skål. Tilsæt æg og det smeltede smør, og rør det godt sammen.
Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt sammen i en skål, og rør det derefter i mælkeblandingen. Ælt dejen grundigt, evt. på en røremaskine, til den er blank og smidig og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket med et fugtigt viskestykke i ca. 1 time, eller til den er hævet til dobbelt størrelse.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en tykkelse på 1½ cm. Udstik runde donuts med en udstikker på 8 cm. Læg dem over på en bageplade med bagepapir, og udstik et hul i midten af hver donut med en lille udstikker på 3 cm. Saml dejen, og gentag udrulning og udstikning, indtil al dejen er brugt. Lad dine donuts hæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Opvarm olien i en stor gryde eller dyb pande til en temperatur på 170°. Når du stikker en tandstik ned i olien, skal det syde og boble rundt om tandstikken – så er olien klar. Læg 2-3 donuts ad gangen forsigtigt ned i den varme olie, og kog dem i ca. 1-3 minutter på hver side. Pas på, at olien ikke bliver for varm, så dine donuts bliver mørke for hurtigt.
Tag dine donuts op med en hulske, efterhånden som de bliver færdige, og læg dem til afdrypning på et fad med et tykt lag fedtsugende papir.
Hak mælkechokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Tilsæt olie, og rør rundt, til chokoladen er ensartet og tyndtflydende. Lad den stå i 5 minutter.
Dyp toppen af dine donuts i chokoladen, og pynt med Kinder Bueno, finthakkede hasselnødder og evt. lidt spiseligt guldstøv. Lad chokoladeovertrækket størkne inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar