Donuts med karamelglasur, Snickers og peanuts
27. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Der er noget dragende ved de fint pyntede donuts, som børn – og voksne – har svært ved at modstå. Disse er bagt i ovnen og har derfor ikke været en tur i frituregryden.
Ingredienser
Udstyr
2 donutforme med 6 huller i hver (gerne af silikone)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°, og pensl donutformene med lidt olie.
Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål. Smelt smørret i en gryde, og rør det i melblandingen sammen med mælk og æg. Hak chokoladen fint, og vend den i dejen.
Fyld dejen i en sprøjtepose, og klip et hul i spidsen af posen. Sprøjt dejen ned i hullerne i formen, til de er ca. halvt fyldte. Bag dem i ovnen i 12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Vip dem ud af formen, og afkøl dem på en bagerist.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen, tilsæt salt, og rør glasuren sammen med en dejskraber til en ensartet konsistens.
Dyp de friskbagte donuts i karamelglasuren, når den har sat sig en smule, men stadig er flydende. Pynt med Snickers skåret i skiver, grofthakkede peanuts og spiseligt guldstøv. Servér dem straks, eller i hvert fald samme dag, som de er bagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk