Donuts med karamelglasur, Snickers og peanuts

27. april 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Der er noget dragende ved de fint pyntede donuts, som børn – og voksne – har svært ved at modstå. Disse er bagt i ovnen og har derfor ikke været en tur i frituregryden.

Ingredienser

Udstyr

2 donutforme med 6 huller i hver (gerne af silikone)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°, og pensl donutformene med lidt olie.
Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt i en skål. Smelt smørret i en gryde, og rør det i melblandingen sammen med mælk og æg. Hak chokoladen fint, og vend den i dejen.
Fyld dejen i en sprøjtepose, og klip et hul i spidsen af posen. Sprøjt dejen ned i hullerne i formen, til de er ca. halvt fyldte. Bag dem i ovnen i 12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Vip dem ud af formen, og afkøl dem på en bagerist.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen, tilsæt salt, og rør glasuren sammen med en dejskraber til en ensartet konsistens.
Dyp de friskbagte donuts i karamelglasuren, når den har sat sig en smule, men stadig er flydende. Pynt med Snickers skåret i skiver, grofthakkede peanuts og spiseligt guldstøv. Servér dem straks, eller i hvert fald samme dag, som de er bagt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar