Djælveæg med laks og forårsløg
12. april 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Trods navnet er djævleæg en ægte himmerigsmundfuld! Servér dem som en snack til påskefrokosten eller måske til morgenbordet i påskedagene.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog æggene i en gryde med vand i 8-9 minutter, til de er hårdkogte. Afkøl helt i koldt vand.
Pil æggene, skær dem i halve, og tag forsigtigt blommen ud.
Hak laksen fint. Mos æggeblommen med en gaffel i en skål, og rør den sammen med laks, cremefraiche og mayonnaise. Smag til med finthakket purløg og dild, og smag til med tabasco, salt og peber.
Fyld massen i en sprøjtepose, og sprøjt den i æggene.
Pynt æggene med plukket dild og lakserogn, og servér straks.
Tip!
Du kan sagtens undlade både laks og rogn, hvis du vil have en vegetarisk version, der samtidig er de helt klassiske djævleæg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk