Dirty mocca ice cream
28. april 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Isen her er en bombe på den dejligste måde! Det er en ægte "snyde-is", for den er pinligt nem at lave og kræver ingen ismaskine.
Bemærk
Frysetid: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist mandlerne på en tør, varm pande i 5-6 minutter, eller til de er gyldne i midten. Lad dem afkøle helt, og hak dem groft.
Rør kondenseret mælk med espresso og Baileys.
Pisk fløden til let skum, og vend den forsigtigt med kaffeblandingen.
Bræk eller skær cookies eller kage i mindre stykker. Vend kage, mandler og skumfiduser og salt i ismassen, og fyld den i en form. Frys den i mindst 4 timer, gerne natten over.
Tag isen ud ca. 5 minutter før servering, og nyd straks. Evt. med en god kop kaffe til.
Tip!
Isen her erproppet med stykker af chokoladekage, men har du cookies eller mazarin tilovers, er det også supergodt!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk