Dip med sorte bønner og lime
26. januar 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Den ene tortillachip tager den anden i selskab med denne cremede, bagte bønnedip. Den smager en anelse syndigt, men trøst dig med, at den er fyldt med masser af grønt på toppen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Afdryp bønnerne, og hæld dem i en foodprocessor. Pil hvidløg. Skyl og pluk koriander. Afdryp 4 spsk. jalapenos – husk at gemme ca. 3 spsk. til servering
Blend jalapenos, koriander, hvidløg og bønner groft sammen i foodprocessoren. Vend flødeost og cremefraiche i.
Skyl og pres limefrugten, til du får ca. 2 spsk. limesaft. Smag bønnedippen til med limesaft og salt, og hæld den herefter i et ovnfast fad.
Riv cheddar, og fordel den udover bønnedippen. Bag bønnedippen i ovnen i ca. 10 minutter, eller til cheddaren er smeltet.
Skyl og skær tomater i tern. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i små tern. Skyl og pluk koriander.
Top bønnedippen med tomater, avocado, jalapenos og koriander. Servér straks med tortillachips og limebåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk