Dildmayonnaise
7. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Uanset om menuen står på pil selv-rejer, grillet fisk eller nye kartofler, smager en hjemmepisket dildmayonnaise skønt som tilbehør. Opbevar den i køleskabet, så kan den holde i mindst en uge.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl dild, og blend olie og dild helt fint sammen i en blender.
Bland 2 spsk. friskpresset citronsaft, æggeblommer, hvidvinseddike og sennep i en skål.
Tilsæt dildolien lidt ad gangen, imens du pisker mayonnaisen sammen med en elpisker. Når mayonnaisen begynder at tykne, kan du tilsætte lidt mere olie ad gangen.
Smag mayonnaisen til med salt og peber.
Servér gerne mayonnaisen sammen med fisk eller rejer.
Tip!
Det er vigtigt at bruge smagsneutral olie, når du laver pesto. Olivenolie har f.eks. en så stærk smag, at den ødelægger mayonnaisens smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk