Dessert-tortilla med jordbær og chokolade
28. juli 2021
af
Simon Nørlev.
Foto: Kolorit Media
Smeltet chokolade og friske jordbær er en klassisk lækkerbisken, der kun bliver bedre af knasende peanutbutter. Tortillaen klippes op til midten og foldes sammen, så den kan grilles som en dessert-toast.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i tynde skiver. Hak chokoladen groft.
Varm en paninigrill eller et vaffeljern godt op.
Klip halvt ind i tortillaen fra kl. 6 og op til midten, og forestil dig, at tortillaen er delt i kvarter.
Drys lidt chokolade nederst til højre på tortillaen, og drys derefter hasselnøddekerner ovenpå, så nødderne hænger fast, når tortillaen varmes op.
Læg skiver af jordbær øverst til højre. Drys chokolade øverst til venstre. Smør 1-2 spsk. peanutbutter på nederst til venstre på tortillaen.
Fold tortillaen sammen fra peanutbutteren og rundt.
Varm tortillaerne, 1 ad gangen, i 6-7 minutter i paninigrillen eller vaffeljernet, til jordbærrene begynder at væske.
Servér tortillaerne lune, evt. med en kugle vaniljeis eller lidt flødeskum.
Tip!
Har du lyst til at lave desserten uden for jordbærsæsonen, kan du i stedet bruge hindbær eller stikkelsbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk