Dessert-tortilla med jordbær og chokolade

28. juli 2021 af .

Foto: Kolorit Media

Smeltet chokolade og friske jordbær er en klassisk lækkerbisken, der kun bliver bedre af knasende peanutbutter. Tortillaen klippes op til midten og foldes sammen, så den kan grilles som en dessert-toast.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i tynde skiver. Hak chokoladen groft.
Varm en paninigrill eller et vaffeljern godt op.
Klip halvt ind i tortillaen fra kl. 6 og op til midten, og forestil dig, at tortillaen er delt i kvarter.
Drys lidt chokolade nederst til højre på tortillaen, og drys derefter hasselnøddekerner ovenpå, så nødderne hænger fast, når tortillaen varmes op.
Læg skiver af jordbær øverst til højre. Drys chokolade øverst til venstre. Smør 1-2 spsk. peanutbutter på nederst til venstre på tortillaen.
Fold tortillaen sammen fra peanutbutteren og rundt.
Varm tortillaerne, 1 ad gangen, i 6-7 minutter i paninigrillen eller vaffeljernet, til jordbærrene begynder at væske.
Servér tortillaerne lune, evt. med en kugle vaniljeis eller lidt flødeskum.

Tip!

Har du lyst til at lave desserten uden for jordbærsæsonen, kan du i stedet bruge hindbær eller stikkelsbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar