Dessert med bær og skyr
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
En frisk dessert med syrlige bær og en let creme af skyr, vanilje og lime.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af limefrugten. Rør skyr sammen med vaniljekorn, limeskal og flormelis.
Pisk fløden til let skum, og vend det i. Smag cremen til – den skal være lidt sød.
Rens jordbærrene, og skær dem i kvarte.
Riv skallen og pres limefrugten. Bland honning, limesaft og -skal med lidt finthakket mynte. Dryp det over jordbærrene.
Læg lidt jordbær og hindbær i små portionsglas, kom creme ovenpå, derefter bær og creme igen. Pynt med de resterende friske bær, lidt mynteblade og et drys knuste frysetørrede hindbær.
Tip!
Cremen kan laves 1 time før, og jordbærrene kan marineres på forhånd, men læg desserten i glas så sent som muligt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk