Den ultimative mandelkage
14. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Det kræver lidt tålmodighed at smutte og blende de mange mandler, men til gengæld får du lækkert, friskt mandelmel, som giver to velsmagende, solide kvalitetskager.
Ingredienser
Udstyr
to runde springforme, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Beklæd springformene med bagepapir i bunden, og smør kanterne med smør.
Skold og smut mandlerne. Tør dem godt i et rent viskestykke, og blend dem i en blender/ foodprocessor til helt fint mandelmel.
Pisk æg og rørsukker hvidt og luftigt med en elpisker i en stor skål. Riv skallen af appelsinen på den fine side af et rivejern. Pres derefter saften af appelsinen. Kom revet appelsinskal og halvdelen af appelsinsaften i den piskede æggemasse, og pisk videre et kort øjeblik.
Vend mandelmel og bagepulver i dejen med en ske.
Fordel dejen i springformene, og bag kagerne i ovnen i ca. 40 minutter. Lad dem afkøle helt, før du tager dem ud af formene.
Rist mandelflagerne på en tør, varm pande, til de er let gyldne. Ryst panden jævnligt, så de ikke bliver for brændte. Sigt flormelis over de afkølede kager, og drys med de ristede mandelflager.
Tip!
Hvis du ikke har en blender eller foodprocessor, kan du hakke mandlerne så fint som muligt med en kniv - men det vil tage noget tid! Kagen egner sig godt som dessertkage, gerne serveret med friske bær og en skefuld græsk yoghurt eller vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk