Den ultimative chokolade-dessert
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Chokoladeknas, chokolademousse, chokoladeis. Det er slet ikke for meget af det gode.
Ingredienser
Udstyr
et sukker- eller bagetermometer
Sådan gør du
Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad. Varm vand og sukker op til 118° i en lille gryde (brug sukker- eller bagetermometer).
Hæld sukkerlagen i den varme chokolade under kraftig piskning. Pisk, til det får en gruset konsistens. Lad det afkøle.
Pisk æggeblommer og sukker sammen til en lys og luftig masse. Smelt chokoladen over vandbad, og vend den i æggeblandingen.
Pisk double cream til skum, og vend i blandingen. Sæt moussen på køl i ca. 1 time.
Fordel den krystalliserede chokolade i bunden af skåle. Anret mousse ovenpå, og lav en fordybning i moussen med bagsiden af en varm ske.
Læg en kugle is i fordybningen. Drys med lidt salt, og dryp med olie.
Tip!
Form iskuglerne i forvejen, og frys dem ned – så er de klar, når du skal bruge dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk