Den bedste hyldeblomstsaft
3. januar 2021
af
Julie Hey.
Foto: Bjørn Jakobsen
Hjemmelavet hyldeblomstsaft er et sikkert sommerhit, og med denne opskrift kan du let lave den forfriskende saft selv.
Bemærk
Trækketid: 2-3 dage. Opskriften giver ca. 4 flasker.
Ingredienser
Sådan gør du
Klip hyldeblomstskærmene forsigtigt, så de ikke taber blomsterstøvet.
Kog vand op med sukker til en klar sirup, og tag gryden af varmen.
Halvér citronerne, pres dem og gem skallerne.
Læg hyldeblomstskærmene i den varme sirup, og tilsæt citronskaller, -saft, citronsyre og Atamon.
Lad blandingen afkøle, og sæt den på køl i 2-3 dage.
Sigt saften gennem et rent viskestykke, og hæld den på Atamon-skyllede flasker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk