Deep pan pizza med salsiccia og mozzarella
23. november 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Anne Marie Jo
Skal aftensmaden være både nem, snasket og fyldt med smag? Så er deep pan pizza lige sagen.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i lunkent vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og olivenolie. Rør ca. 6 dl mel i, evt. på en røremaskine. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, til dejen er glat og blank.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et rent viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 250-275°, gerne så varm som muligt. Lad en støbejernspande blive varm i ovnen.
Tag støbejernspande ud af ovnen, og drys den med 1 spsk. polenta. Del dejen i 2 stykker, og tryk forsigtigt den ene dej ud i støbejernspanden (pas på, den er varm).
Smør dejen med halvdelen af de mosede tomat. Del mozzarellaerne i mindre stykker, og top pizzabunden med halvdelen.
Klem farsen ud af salsicciapølsen, og fordel halvdelen af farsen på toppen. Krydr med salt, og pensl kanten af dejen med olivenolie.
Bag pizzaen i ovnen i 10-15 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad pizzaen afkøle let, og tag den forsigtigt op af støbejernspanden. Gentag med den resterende pizzadej og det resterende pizzafyld, så du har 2 pizzaer.
Skyl og pluk basilikum, og drys det over pizzaerne sammen med oregano. Servér straks.
Tip!
Pizzaen kan selvfølgelig også laves vegetarisk, f.eks. med palmekål, grønkål, svampe eller kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på deep pan pizza