Dampet torsk med grøntsager
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Tilbered fisken i en pande sammen med et mix af perlespelt, pinjekerner, broccoli, porrer og feta. Det giver mindre arbejde, mindre opvask og masser af lækker smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg torskefileterne på en tallerken, og krydr med salt og peber. Kog perlespelt i letsaltet vand i ca. 20 minutter.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør stor pande (vælg en, der kan gå i ovnen),og hæld dem over på en tallerken.
Hak broccoli fint, og svits det i olie på panden. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Pil og riv hvidløg.
Tilsæt porrer, hvidløg, salt og peber, steg ved svag varme i ca. 10 minutter. Tilsæt kogt perlespelt.
Hak kapers fint, og riv skallen af citronen. Tilsæt kapers og citronskal, og steg et par minutter. Fordel torskefileterne oven på speltblandingen.
Tænd ovnen på 200°. Skær citronen i tynde skiver, og læg dem over. Drys med smuldret feta, og sæt panden i ovnen i 10 minutter, indtil fisken er gennemstegt.
Pynt med basilikum og ristede pinjekerner, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk