Dampet torsk med grøntsager

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling

Tilbered fisken i en pande sammen med et mix af perlespelt, pinjekerner, broccoli, porrer og feta. Det giver mindre arbejde, mindre opvask og masser af lækker smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg torskefileterne på en tallerken, og krydr med salt og peber. Kog perlespelt i letsaltet vand i ca. 20 minutter.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør stor pande (vælg en, der kan gå i ovnen),og hæld dem over på en tallerken.
Hak broccoli fint, og svits det i olie på panden. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Pil og riv hvidløg.
Tilsæt porrer, hvidløg, salt og peber, steg ved svag varme i ca. 10 minutter. Tilsæt kogt perlespelt.
Hak kapers fint, og riv skallen af citronen. Tilsæt kapers og citronskal, og steg et par minutter. Fordel torskefileterne oven på speltblandingen.
Tænd ovnen på 200°. Skær citronen i tynde skiver, og læg dem over. Drys med smuldret feta, og sæt panden i ovnen i 10 minutter, indtil fisken er gennemstegt.
Pynt med basilikum og ristede pinjekerner, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar