Dampet torsk i porre- og squashsvøb

6. december 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Gør restauranterne kunsten efter, og servér en mør og saftig torskeloin med kartofler og dildemulsion.

Bemærk
Torskeloin er det tykkeste og saftigste kød på torsken, men du kan også bruge almindelige torskefileter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Rens porren, og flæk den på langs. Damp den i ca. 1 minut, og skyl i koldt vand.
Skær squash i lange, smalle bånd (evt. på et mandolinjern),og blanchér i kogende vand.
Krydr fisken med salt og peber, og dryp med citronsaft. Pak først fisken ind i porre og dernæst squashstrimler.
Spray eller smør et ovnfast fad med olie. Hæld en smule vand i bunden.
Placér fisken i fadet, og dæk det af med et stykke bagepapir, så fisken bliver dampet. Giv den ca. 14 minutter i ovnen afhængigt af tykkelse.
Blend olivenolie, vand og dild til en grøn emulsion, og smag til.
Kog kartoflerne møre. Servér dem med fisk og dildemulsion.

Tip!

Emulsion betyder egentlig bare en blanding af to væsker, som ikke er opløselige i hinanden – som her, hvor vand og olie blandes til en dildemulsion.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar