Dampet slethvarrulle med grønkål og spidskål

22. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Slethvar har hvidt, fast kød og er lige så delikat som den lidt dyrere pighvar. Her er fisken serveret med sprød kål og lækkert brød til.

Bemærk
Du kan sagtens bruge en anden fladfisk end slethvar, hvis du ønsker det.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Læg slethvarfileterne på et skærebræt.
Nip dild i mindre stykker. Læg dild på hver filet, og rul sammen.
Fjern de yderste blade af spidskålen, og snit spidskålen fint. Bræk grønkål i mindre stykker, uden at stokken kommer med. Skyl grønkålen, og hak den. Bland de 2 slags kål.
Læg kålen i portioner i en bradepande, så der er én til hver. Læg fiskerullerne ovenpå.
Skyl og skær citronen i skiver. Læg citronskiver oven på fisken sammen med blade af rød skovsyre.
Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Hæld hvidvin ved, og dæk bradepanden med alufolie.
Damp fisken i ovnen i 12 minutter. Servér med brød til.

Tip!

Erstat evt. hvidvinen med en god grøntsagsbouillon.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar