Dampet lyssej med sennepssauce
25. januar 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Colombus Leth
Lyssej kaldes også for lubbe og minder meget om torsk. En nænsom dampning tilbereder fisk og palmekål helt perfekt, så retten går lige i hjertet. Servér med en smagfuld sennepssauce og stegt knoldselleri.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær skrællen af knoldsellerien, og skær sellerihovedet i 1½ cm tykke skiver. Kog dem i saltet vand i 7 minutter.
Dup dem tørre, og steg dem i smør på en pande i ca. 5 minutter på hver side.
Tænd ovnen på 150°. Læg lyssejfileter i et lille ovnfast fad. Hæld vin ved, og krydr med salt og peber.
Dæk fadet med alufolie, og bag fisken i ovnen i 12-15 minutter. Gem lidt af hvidvinen fra fiskefadet til sennepssaucen.
Pil og hak løget, og steg det i lidt olie i en kasserolle. Tilsæt sennep samt hvidvinen fra bunden af fiskefadet, og lad det koge i et par minutter.
Hæld fiskebouillon ved, og kog i yderligere 5 minutter. Sluk for varmen, og pisk det kolde smør i saucen. Riv skallen, og pres saften af citronen. Smag saucen til med salt, peber og lidt citronsaft og -skal.
Skyl palmekål, og fjern stilken. Bring vand og smør i kog i en høj gryde.
Lad kålen dampe i gryden i et par minutter, til den er faldet lidt sammen. Hæld vandet fra, og krydr med salt og peber.
Servér den stegte knoldselleri med palmekål og lyssej ovenpå. Pynt med karse, og servér med sennepssauce.
Tip!
Ingen palmekål i grøntafdelingen? Så brug frisk grønkål i stedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk