Dampet lyssej med krydderurtesmør
10. maj 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Krydderurtesmør er genialt af have i fryseren til f.eks. nybagt brød eller en god steak. Her ryger smørret i en pivnem fiskeret.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl krydderurterne, pluk dild og kørvel groft, og hak purløget fint. Rør det hele sammen med blødt smør i en skål, og tilsæt fintrevet citronskal og salt.
Form evt. smørret til en rulle, læg et stykke bagepapir stramt omring, og sæt smørret på køl. Du kan også bare sætte smørret på køl i en skål.
Skær kartoflerne i halve. Skyl fenniklen, og snit den fint, evt. på et mandolinjern. Del fisken i 2. Skyl citronen, og skær den i skiver.
Læg et stykke bagepapir i en dyb pande med lidt vand i bunden af panden. Læg kartofler, fennikel, fisk, citron og groftplukket dild i bagepapiret. Dryp med olie, hæld hvidvin og vand over, og luk papiret omkring fisken.
Sæt låg på gryden, og damp det hele på komfuret i ca. 12 minutter, eller til fisken er akkurat tilberedt.
Servér dampet fisk med masser af krydderurtesmør. Giv evt. brød og en skål salat til.
Tip!
Brug den fisk, der er friskest og billigst! F.eks. er lange, torsk og lyssej skønne fisk!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk