Dampet laks og vandmelonsalat med vilde ris
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Bland store tern af vandmelon med kogte ris, og nyd hver en saftig bid.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg laksen i en bradepande. Hæld hvidvin udover. Skyl citronen, skær den i tynde skiver, og læg dem på laksen.
Knus korianderfrø i en morter, og drys dem over laksen. Krydr med salt og peber. Dæk fadet med alufolie, og sæt laksen i ovnen i 20-25 minutter.
Skyl risene, og kog dem i letsaltet vand i ca. 35 minutter. Afkøl risene i en sigte under rindende koldt vand, og lad dem dryppe af.
Skær vandmelon og agurk i tern, og vend det sammen med risene i en skål. Vend hakket koriander i.
Pres saften af limefrugten. Dryp limesaft og sesamolie over vandmelonsalaten, og bland det hele godt sammen. Drys med smuldret feta og evt. korianderblade.
Servér som tilbehør til den dampede laks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk