Dampet laks og quinoasalat med mango og mynte
3. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Quinoa har en let nøddeagtig smag, der går godt sammen med dampet laks. Lav en dressing af olie, eddike og honning, og fordel den over salaten.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg laksen på en bageplade beklædt med bagepapir, og krydr med salt og peber. Steg den i en 180° varm ovn i 20 minutter.
Tag laksen ud, fjern skindet, og pluk laksen i mindre stykker.
Skyl og kog quinoa efter anvisningen på pakken. Lad den køle af på et stort fad.
Skær mangoen i 2 dele uden om stenen. Skræl mangoen, og skær den i tern. Hak mynte fint. Bælg ærterne. Bland mango, mynte og ærter sammen med quinoa.
Rør olie sammen med eddike og honning. Krydr med salt og peber, og vend dressingen over quinoasalaten.
Fordel laksen oven på quinoasalaten, og pynt evt. med skovsyre. Servér groft brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk