Dampet laks med små tomattærter
24. juli 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Dampet laks smager helt fantastisk, når det tilberedes lige tilpas. Servér med en lækker krydderurtesalat og små, fine tomattærter af butterdej. Mums!
Ingredienser
Sådan gør du
Smør formene med olie. Fordel butterdejen i tærteformene, og skær kanterne til. Smør dejen med sennep, og drys mozzarella ovenpå.
Skyl tomaterne, skær dem i skiver, og fordel dem over osten. Drys med timian, og dryp med olie. Krydr med salt og peber.
Bag tærterne i en 200° varm ovn i 20-25 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Læg laksefileterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200° i 12 minutter.
Skyl og hak dild og purløg. Pluk skovsyre. Vend dild, purløg og skovsyre sammen. Rør olie, eddike, sennep, salt og peber sammen, og vend krydderurtesalaten i lidt af dressingen.
Fordel krydderurtesalaten oven på laksen, og servér med resten af dressingen og de lune tærter.
Tip!
Tærterne kan også laves i en stor tærteform og skæres ud i passende stykker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk