Dampet laks med artiskokhjerter
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Dampet laks er en let og lækker ret! Servér med artiskokhjerter og edamamebønner.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
Tænd ovnen på 200°.
Dræn væden fra artiskokhjerterne, og fordel dem i bunden af en bradepande sammen med edamamebønner. Læg laksestykkerne ovenpå.
Skyl citronen, skær den i skiver, og læg dem oven på laksestykkerne. Hæld hvidvin i bradepanden. Krydr med salt og peber.
Dæk bradepanden til med alufolie. Bag retten i ovnen i 12-14 minutter.
Skær de kogte kartofler i skiver, og læg dem i bradepanden. Pynt med ærteskud og friskhakket mynte lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk