Dampet kuller med citronsauce
27. juli 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Super simpel fiskeret med masser af smør! What's not to like?
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Hæld citronsaften i en kasserolle, og kog den ind til lidt under halvdelen.
Skær smørret i tern, hæld dem i gryden, og pisk saucen tyk og lækker. Smag til med salt, peber og finthakket dild lige inden servering.
Skyl kålen, og snit den groft. Steg den i en dyb pande med smør, vand og olie, til den akkurat falder sammen. Krydr med salt.
Del fisken i 4 stykker, og læg dem i et ovnfad. Top med smør, olie og salt. Læg et stykke vådt, krøllet bagepapir let over fadet, og damp fisken i ovnen i 12-15 minutter, til den akkurat er gennemtilberedt.
Anret kålen i dybe tallerkner. Top med fisk og citronsauce, og servér med brød.
Tip!
I stedet for kuller kan du bruge hvilken som helst hvid fisk, f.eks. torsk, lange, kulmule eller lyssej.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk