Dampede grøntsager med bagte tomater og gedeost

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Nyd de dampede grøntsager som et let hovedmåltid med ristet rugbrød til.

Bemærk
Tomaterne skal bage i 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160º. Halvér tomaterne, og læg dem med skærefladen opad i en bradepande med bagepapir.
Dryp med olie, og krydr med salt, peber og sukker. Hak timian, drys det over tomaterne, og bag dem i 30-40 minutter, til de er bløde og seje.
Skær broccoli i buketter. Læg broccoli og bønner i kogende vand i 3-4 minutter. Skyl dem med iskoldt vand i en sigte. Vend dem forsigtigt med de bagte tomater.
Skyl og hak persille og basilikum. Vend krydderurterne med gedeost skåret i skiver.
Anret grøntsagerne på et stort fad, og top med gedeosten. Dryp med olivenolie, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar