Dampede grøntsager med bagte tomater og gedeost
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Nyd de dampede grøntsager som et let hovedmåltid med ristet rugbrød til.
Bemærk
Tomaterne skal bage i 40 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160º. Halvér tomaterne, og læg dem med skærefladen opad i en bradepande med bagepapir.
Dryp med olie, og krydr med salt, peber og sukker. Hak timian, drys det over tomaterne, og bag dem i 30-40 minutter, til de er bløde og seje.
Skær broccoli i buketter. Læg broccoli og bønner i kogende vand i 3-4 minutter. Skyl dem med iskoldt vand i en sigte. Vend dem forsigtigt med de bagte tomater.
Skyl og hak persille og basilikum. Vend krydderurterne med gedeost skåret i skiver.
Anret grøntsagerne på et stort fad, og top med gedeosten. Dryp med olivenolie, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk