Dalgona-iskaffe
29. juli 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Den ligner næsten en dessert med det cremede skum på toppen – og smager også sådan. Navnet er dalgona-kaffe, og den stammer fra Sydkorea, hvor den er opkaldt efter et særligt stykke svampet slik lavet af sukker og natron. Iskaffen smager fantastisk og er oplagt at servere som forfriskning på en varm sommerdag.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs kaffen i det kogende vand i en skål, og tilsæt sukker.
Pisk blandingen sammen med en elpisker, til konsistensen er som luftig marengs.
Kom lidt knust is i 2 glas, og hæld mælk over.
Top glassene med den luftig kaffe-"marengs", og servér dalgonaen.
Tip!
Servér dalgonaen som på fotoet, og rør rundt i den, når du skal drikke den.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk