Daimcookies med edderkopper
25. oktober 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Daim er gode i cookies, fordi den hårde karamel giver en knasende struktur til kagerne. Spis småkagerne, som de er, eller pynt dem med sjove edderkopper.
Bemærk
Småkagerne skal afkøle helt, inden du dekorerer dem.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170° varmluft.
Hak mørk chokolade og mælkechokolade groft, og smelt dem forsigtigt sammen med smør. Lad det afkøle til lidt mere end stuetemperatur.
Hak Daim og hasselnødder groft.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Hæld forsigtigt chokoladeblandingen og citronsaft i.
Si mel, natron, bagepulver og salt i dejen, og rør, så der ikke er flere klumper. Vend Daim og nødder i.
Form dejen til kugler på størrelse med golfbolde, og sæt dem med god afstand på bageplader med bagepapir. Bag kagerne i 12-15 minutter, så de stadig er lidt svampede. Lad dem afkøle på en bagerist.
Bland flormelis og kakao med kogende vand. Fyld det i en sprøjtepose eller en frysepose med afklippet hjørne.
Lim to Maltesers fast på hver cookie med lidt af glasuren, og sæt et par øjne på.
Sprøjt resten af chokoladen ned langs småkagens side, så det ligner ben.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk