Daim-islagkage med mandelmarengsbund
1. juni 2018
af
Caroline Hofberg.
Foto: Stine Christiansen
Mandelmarengsbunden i denne Daim-islagkage er sej og lækker, og den hakkede Daim-chokolade mærkes som små knasende karamelstykker i den cremede is.
Bemærk
Frysetid: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smør springformen, og drys den med mel.
Hak mandlerne meget fint i en blender eller foodprocessor. Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål.
Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem i mandelblandingen.
Hæld mandelmarengsdejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter. Tag den ud, og lad den køle helt af i formen.
Pisk sukker og æg til en lys og luftig masse. Pisk fløden til let flødeskum i en anden skål.
Vend hakket Daim og vaniljesukker i æggemassen. Vend derefter flødeskummet i, så du får en luftig creme.
Hæld cremen over den afkølede marengsbund i springformen. Dæk til med husholdningsfilm, og sæt kagen i fryseren i mindst 4 timer.
Tag kagen ud af fryseren ca. 30 minutter før servering. Pynt den med hakket Daim, halverede jordbær og citronmelisse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk Othellolagkage-opskrift