Daim-islagkage med mandelmarengsbund

1. juni 2018 af .

Foto: Stine Christiansen

Mandelmarengsbunden i denne Daim-islagkage er sej og lækker, og den hakkede Daim-chokolade mærkes som små knasende karamelstykker i den cremede is.

Bemærk
Frysetid: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Smør springformen, og drys den med mel.
Hak mandlerne meget fint i en blender eller foodprocessor. Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål.
Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem i mandelblandingen.
Hæld mandelmarengsdejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter. Tag den ud, og lad den køle helt af i formen.
Pisk sukker og æg til en lys og luftig masse. Pisk fløden til let flødeskum i en anden skål.
Vend hakket Daim og vaniljesukker i æggemassen. Vend derefter flødeskummet i, så du får en luftig creme.
Hæld cremen over den afkølede marengsbund i springformen. Dæk til med husholdningsfilm, og sæt kagen i fryseren i mindst 4 timer.
Tag kagen ud af fryseren ca. 30 minutter før servering. Pynt den med hakket Daim, halverede jordbær og citronmelisse.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar