Dahlsuppe med blomkål
4. september 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
En indisk omgang dahl er ikke sådan at kimse ad, og i denne udgave spises den som suppe med fyld af blomkål og røde linser. Det smager både skønt og mætter dejligt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl linserne, og kog dem i halvdelen af vandet i 15-20 minutter, til de er helt udkogte.
Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i olie i en pande. Tilsæt karry, spidskommen og cayennepeber, og lad det stege kort.
Skyl og skær tomaterne i små stykker, og læg dem i gryden sammen med kogte linser og kogevandet. Lad dahlen koge i ca. 20 minutter. Tilsæt evt. resten af vandet lidt ad gangen, så dahlsuppen ikke sætter sig.
Skyl og skær blomkålen i små buketter, og læg dem i gryden. Kog i yderligere 5-10 minutter.
Smag til med salt undervejs og til allersidst. Det skal være en tyk suppe.
Rør yoghurten med hakket koriander og limesaft. Smag til med salt. Servér suppen med raita, frisk koriander og lime i både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk