Dahl med græsk yoghurt og frisk koriander

8. april 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Den indiske linseret er en mættende og smagfuld ret helt uden kød, men med masser af grøntsager og god varme fra karry, ingefær og chili.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil hvidløg og løg, og hak det fint. Skræl gulerødder og knoldselleri, og skær dem i små tern. Riv ingefæren.
Steg hvidløg og løg sammen med ingefær og gurkemeje i olie i en gryde over medium varme. Tilsæt gulerødder og knoldselleri, og lad det stege med i et par minutter.
Tilsæt karry og chiliflager, og lad det stege med under omrøring, til karryen begynder at dufte kraftigt.
Hæld linser, hakkede tomater, kokosmælk, fond og limeblade i gryden. Læg låg på, og lad dahlen simre i ca. 40 minutter.
Smag dahlen til med salt.
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Servér dahlen med nykogte ris, yoghurt, masser af frisk koriander og limefrugt skåret i både.

Tip!

Hvis du synes, dahlen bliver for fast i konsistensen, kan du nemt tilsætte mere væske. Hvis du derimod ønsker den mere fast, kan du blot lade den koge mere ind.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar