Dagmartærte

24. december 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Den klassiske tærte kaldes også smørkage, og det er ganske passende, da den både indeholder gærdej og remonce med gavmilde mængder smør.

Bemærk
Hævetid, i alt: 1 time og 15 minutter

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde, og sæt det til side. Lun mælken i en anden gryde, hæld den i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, kardemomme, æg og smeltet smør, og rør rundt igen. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket på køkkenbordet i 45 minutter.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med sukker på et skærebræt.
Bland æggeblommer, vaniljesukker, majsstivelse og mælk i en gryde, og bring det forsigtigt i kog under omrøring. Kog i 1-2 minutter under konstant omrøring, til cremen tykner. Hæld cremen i en flad skål, dæk med husholdningsfilm, og lad den køle af.
Rør smør, farin, kanel og salt sammen i en skål til en ensartet masse.
Læg bagepapir i bunden af springformen, og smør evt. kanterne med lidt smør. Hæld gærdejen ud på et let meldrysset bord, og rul ⅓ af dejen ud til en cirkel, der passer til springformen. Læg dejen i bunden af formen. Smør ⅓ af remoncen ud på bunden, og fordel ⅓ af vaniljecremen oven på remoncen.
Rul resten af dejen ud til en stor firkant, ca. 25 x 35 cm. Smør resten af remoncen ud på dejen i et jævnt lag, og fordel resten af vaniljecremen ovenpå. Rul dejen sammen på den lange led til en roulade, og skær den i 10 snegle.
Fordel sneglene oven på dejen i formen. Dæk formen med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i 30 minutter på køkkenbordet.
Tænd ovnen på 200°. Pensl dagmartærten med sammenpisket æg, og bag den i ovnen i 30-35 minutter, til den er gylden og gennembagt. Afkøl på en bagerist.
Rør flormelis og vand sammen i en skål til en tyk glasur. Pynt dagmartærten med glasur, og drys med frysetørrede hindbær. Servér tærten lun og friskbagt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar