Dadelkage med kirsebær og klementiner
4. januar 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Dadelkage er et godt bud, hvis du har rester af marcipan, dadler og kirsebær fra julen. Det bliver en lækker kage med mascarponetopping.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en lille gryde.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker i en anden skål. Vend æggesnapsen sammen med de tørre ingredienser, og tilsæt smeltet smør og appelsinsaft.
Riv marcipanen groft, og udsten dadlerne. Hak dadler og kirsebær groft.
Vend marcipan, dadler og kirsebær i dejen.
Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter. Kagen er færdig, når der ikke hænger dej på f.eks. en kødnål, du stikker i centrum af kagen. Afkøl kagen på en bagerist.
Rør mascarpone sammen med flormelis og kanel i en skål. Smør det på den afkølede kage, og drys med et tyndt lag kakaopulver.
Servér dadelkagen med klementiner, kirsebær, dadler og valnødder.
Tip!
Bland evt. en håndfuld hakkede nødder i dejen, hvis du har det liggende.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk