Daddelkugler med julesmag
22. februar 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Lav spiselige julekugler fyldt med smag fra dadler, mandler, appelsin og julekrydderier.
Ingredienser
Sådan gør du
Fjern stenen fra dadlerne. Riv appelsinskallen fint, og pres saften ned i en skål.
Hak mandlerne fint i en minihakker eller foodprocessor.
Tilsæt dadler, appelsinskal og -saft, abrikoser, havregryn, kakao og kanel, og kør til jævn konsistens.
Form massen til ca. 20 små daddelkugler.
Tril kuglerne i finthakkede mandler eller hindbærpulver. Opbevar kuglerne i en lufttæt beholder i køleskabet.
Tip!
Du kan også smelte 100 g mørk chokolade og dyppe kuglerne i chokoladen, inden de rulles i pynten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk