Daddelkugler med chokolade og kokos

11. januar 2022 af .

Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic

Lækre daddelkugler med mørk chokolade er eminente, når den lille lækkersult melder sig. Brug dem fx som en sød overraskelse i madpakken.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen på langs, og skrab vaniljekornene ud. Hak chokoladen.
Hæld alle ingredienser i en foodprocessor, og blend, indtil dejen samles til en ensartet masse.
Tril dejen til kugler, og rul kuglerne i kokosmel.
Opbevar dadelkuglerne i en lufttæt boks i køleskabet indtil servering.

Tip!

De tomme vaniljestænger kan du komme i et glas med sukker. Så har du hjemmelavet vaniljesukker efter en uges tid.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du dadelkugler

Dadler er geniale til sunde snacks, fordi de smager sødt og syndigt af karamel. De friske dadler er store og bløde samt nemme at have med at gøre, når du laver dadelkugler. Vælg derfor helst dem i en lille papkasse og ikke de tørrede, der hænger ved rosinerne. Bruger du tørrede dadler, kan du med fordel bløde dem i vand eller appelsinsaft inden brug.

Kan jeg skifte dadlerne ud?

Kan du ikke lide dadler? Vi vil næsten vædde med, at du godt kan lide dadelkugler! Kuglerne smager nemlig ikke af dadler, men den tørrede frugt er blot med til at give sødme, og så sørger chokoladen og kokossen for smagen.

Du kan dog godt skifte dadlerne ud, hvis du hellere vil det. Prøv f.eks. med tørrede abrikoser, figner, rosiner eller andet tørret frugt. Du kan også starte med at skifte halvdelen af dadlerne ud.

Hvad kan jeg trille dadelkuglerne i?

Her i opskriften trilles dadelkuglerne i kokosmel, og det giver en rigtig dejlig smag. Du kan dog også trille dem i hakkede nødder, kakaopulver eller kakaonibs.

Kan jeg variere smagen?

Du kan sagtens tilsætte forskellige smage til dadelkuglerne, så de ikke smager ens hver gang. Prøv f.eks. med romessens, mandelessens, lakridspulver, peanutbutter, espresso, kanel, appelsinsaft og andet godt. Kun fantasien sætter grænser! Et lille pift havsalt kan også gøre underværker.

Dadelkugler smager også skønt med f.eks. ristede nødder og mandler og havregryn. Vil du gerne have, at dine dadelkugler skal mætte mere, kan du prøve at blende kikærter med i dadelmassen. Det ændrer ikke på den gode smag, men kuglerne får mere bund. Prøv dig frem.    

Kan dadelkugler fryses?

Du kan sagtens fryse dadelkugler, så du altid har en nem og hurtig snack ved hånden. Faktisk er vi nogen, der elsker halvfrosne dadelkugler! 

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar