Daddelkage med mørk karamelsauce

3. marts 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Den skønneste, svampede kage, som kun bliver endnu bedre, når den toppes med lun karamelsauce.

Ingredienser

Udstyr

1 randform, f25 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Hak dadlerne groft, og drys natron over. Hæld 2 dl kogende vand på, og lad dadlerne stå i ca. 5 minutter, indtil de er blevet bløde og mosede i konsistensen. Blend blandingen, til den er glat. Alternativt kan du bruge en gaffel til at mose dadlerne helt ud og derefter køre dem igennem en si.
Pisk smørret med muscovadosukkeret, til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 5 minutter. Rør æggene i 1 efter 1, og sigt så mel, bagepulver, kanel og salt i. Vend til sidst forsigtigt daddelblandingen i dejen.
Hæld dejen i en smurt form, og bag kagen i ovnen ca. 35 minutter ved 180°. Har du ikke en form som vist på billedet, så brug blot en almindelig springform.
Bland fløde, smør, muscovadosukker, sirup og salt i en tykbundet gryde, og bring det i kog under omrøring. Lad det småkoge i ca. 5 minutter, til saucen er tyknet lidt og er ensartet i konsistensen.
Servér kagen ved stuetemperatur med den lune karamelsauce over.

Tip!

Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det, kan du også servere en kold kugle vaniljeis til kagen. Det smager vidunderligt med den lune karamelsauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar