Daddelkage med marengs
18. juli 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Den her daddelkage er lige tilpas snasket og lækker. Kagen er toppet med sød marengs, der bages let og dermed får en sprød overflade og et flot, brændt look.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 25 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Hak dadlerne groft, og drys natron over. Hæld kogende vand over, og lad det stå 5 minutter. Blend det i en foodprocessor, til daddelmassen er glat.
Pisk smørret og muscovadosukkeret med en håndmixer i ca. 5 minutter. Rør æggene i 1 ad gangen, og sigt mel, salt bagepulver og kanel i.
Vend forsigtigt daddelmassen i. Hæld dejen i en smurt springform beklædt med bagepapir i bunden, og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter. Tag kagen ud, og lad den afkøle helt i formen.
Tænd ovnen på 250°. Pisk æggehviderne skummende med en håndmixer. Tilsæt citronsaft og 4 spsk. sukker, og pisk videre, til æggehviderne er helt stive. Vend resten af sukkeret i med en ske.
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med en stor stjerneformet tylle, og sprøjt marengsen på tærten i små toppe. Bag kagen i ovnen i ca. 10 minutter, til marengstoppene er gyldenbrune.
Tip!
Hvis du har en lille gasbrænder til madlavning, kan du bruge den til at brænde kagens marengstop. Den skal være mørkt gylden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk