Daddelkage med marengs

16. januar 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Den her daddelkage er lige tilpas snasket og lækker. Kagen er toppet med sød marengs, der bages let og dermed får en sprød overflade og et flot, brændt look.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 25 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Hak dadlerne groft, og drys natron over. Hæld kogende vand over, og lad det stå 5 minutter. Blend det i en foodprocessor, til daddelmassen er glat.
Pisk smørret og muscovadosukkeret med en håndmixer i ca. 5 minutter. Rør æggene i 1 ad gangen, og sigt mel, salt bagepulver og kanel i.
Vend forsigtigt daddelmassen i. Hæld dejen i en smurt springform beklædt med bagepapir i bunden, og bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter. Tag kagen ud, og lad den afkøle helt i formen.
Tænd ovnen på 250°. Pisk æggehviderne skummende med en håndmixer. Tilsæt citronsaft og 4 spsk. sukker, og pisk videre, til æggehviderne er helt stive. Vend resten af sukkeret i med en ske.
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med en stor stjerneformet tylle, og sprøjt marengsen på tærten i små toppe. Bag kagen i ovnen i ca. 10 minutter, til marengstoppene er gyldenbrune.

Tip!

Hvis du har en lille gasbrænder til madlavning, kan du bruge den til at brænde kagens marengstop. Den skal være mørkt gylden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Leder du efter en version uden marengstop? Her er et andet bud på en daddelkage. Den er med flødeostecreme og kanelkaramel. Find opskriften her: Daddelkage med flødeostecreme.

For nogle er dadler et sundt alternativ i det søde køkken, men i denne opskrift indgår de ikke for at gøre kagen mere sund. I stedet er de hovedingrediensen på grund af den fyldige, søde smag og den svampede konsistens, som kagen får efter en tur i ovnen.

Hvis du endnu ikke har prøvet at bage en dadelkage, kan du godt begynde at glæde dig, til at duften spreder sig i hjemmet, og kagen kommer ud af ovnen. Velbekomme!

Tips til dadelkageopskriften

  • Sørg for at købe udstenede dadler, så du slipper for selv at fjerne sten fra dadlerne enkeltvis. Vælg de bløde dadler, som nemt kan blendes. Hvis du er kommet til at købe dadler, der har en mere hård konsistens, kan de lægges i blød i vand natten over.
  • Har du en overmoden banan liggende i køleskabet, kan du fint mose den og tilføje den til kagemassen. På samme måde kan du også pifte kagen lidt op med et par skefulde saft fra en appelsin eller revet skal.
  • Er du ikke til marengs på toppen, kan du i stedet bruge andre typer frosting eller lave en lækker saltkaramel, der komplimenterer sødmen i kagen ualmindeligt godt.
  • Kagen kan fryses ned og tages op, når du får gæster. Lad den tø op på køkkenbordet i tre-fire timer eller tø den langsomt op i køleskabet natten over.

Kan jeg bruge et alternativ til muscovadosukker?

Hvis du ikke lige har lys muscovadosukker liggende på lager, kan du i stedet bruge enten rørsukker eller almindeligt hvidt sukker i kagen. Vær opmærksom på, at det vil have betydning for smagen, der vil blive mindre sød.

Er dadelkage sundt?

En dadelkage kan være et sundere alternativ til de mere kalorietunge kager, fordi man udskifter rent sukker – enten helt eller delvist – med de søde dadler, der indeholder en del frugtsukker. I sidste ende er sukker dog sukker uanset, hvor det kommer fra, og en dadelkage er derfor ikke sund – bare lidt mindre usund end kager fyldt med chokolade, smør og store mængder sukker.

Kan man lave dadelkagen dagen i forvejen?

Det kan du sagtens, men marengsen er allerbedst, når den lige er blevet lavet. Vent derfor med at pynte kagen, til det er blevet tid til at servere den.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar