Daddelkage med marengs

Den her daddelkage er lige tilpas snasket og lækker. Kagen er toppet med sød marengs, der bages let og dermed får en sprød overflade og et flot, brændt look.

Daddelkage med marengs
31-60 min.

(0)

January 16, 2023 af Mai KnauerFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Udstyr

  • 1 springform, 25 cm i diameter

Sådan gør du

Tip!

Hvis du har en lille gasbrænder til madlavning, kan du bruge den til at brænde kagens marengstop. Den skal være mørkt gylden.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Leder du efter en version uden marengstop? Her er et andet bud på en daddelkage. Den er med flødeostecreme og kanelkaramel. Find opskriften her: Daddelkage med flødeostecreme.

For nogle er dadler et sundt alternativ i det søde køkken, men i denne opskrift indgår de ikke for at gøre kagen mere sund. I stedet er de hovedingrediensen på grund af den fyldige, søde smag og den svampede konsistens, som kagen får efter en tur i ovnen.

Hvis du endnu ikke har prøvet at bage en dadelkage, kan du godt begynde at glæde dig, til at duften spreder sig i hjemmet, og kagen kommer ud af ovnen. Velbekomme!

Tips til dadelkageopskriften

  • Sørg for at købe udstenede dadler, så du slipper for selv at fjerne sten fra dadlerne enkeltvis. Vælg de bløde dadler, som nemt kan blendes. Hvis du er kommet til at købe dadler, der har en mere hård konsistens, kan de lægges i blød i vand natten over.
  • Har du en overmoden banan liggende i køleskabet, kan du fint mose den og tilføje den til kagemassen. På samme måde kan du også pifte kagen lidt op med et par skefulde saft fra en appelsin eller revet skal.
  • Er du ikke til marengs på toppen, kan du i stedet bruge andre typer frosting eller lave en lækker saltkaramel, der komplimenterer sødmen i kagen ualmindeligt godt.
  • Kagen kan fryses ned og tages op, når du får gæster. Lad den tø op på køkkenbordet i tre-fire timer eller tø den langsomt op i køleskabet natten over.

Kan jeg bruge et alternativ til muscovadosukker?

Hvis du ikke lige har lys muscovadosukker liggende på lager, kan du i stedet bruge enten rørsukker eller almindeligt hvidt sukker i kagen. Vær opmærksom på, at det vil have betydning for smagen, der vil blive mindre sød.

Er dadelkage sundt?

En dadelkage kan være et sundere alternativ til de mere kalorietunge kager, fordi man udskifter rent sukker – enten helt eller delvist – med de søde dadler, der indeholder en del frugtsukker. I sidste ende er sukker dog sukker uanset, hvor det kommer fra, og en dadelkage er derfor ikke sund – bare lidt mindre usund end kager fyldt med chokolade, smør og store mængder sukker.

Kan man lave dadelkagen dagen i forvejen?

Det kan du sagtens, men marengsen er allerbedst, når den lige er blevet lavet. Vent derfor med at pynte kagen, til det er blevet tid til at servere den.


Måske du også kan li'