Daddelkage med flødeostecreme og kanelkaramel
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Kagen emmer af hygge og tager sig flot ud på bordet. Nyd den med en kop stærk kaffe eller sort te.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Beklæd formen med bagepapir i bunden, og smør kanterne med lidt smør.
Udsten dadlerne, og hak dem groft. Læg dem i en skål, tilsæt natron, og hæld det kogende vand over. Lad blandingen stå i 5 minutter. Hæld blandingen i en blender eller foodprocessor, og blend det sammen til en glat daddelmasse.
Pisk smør og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Pisk et æg i ad gangen. Bland mel, bagepulver, ingefær, kanel og salt, og sigt blandingen i dejen. Vend daddelmassen i dejen til sidst.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle helt af i formen.
Pisk smør, flødeost, flormelis og vaniljepulver sammen i en skål med en elpisker. Tilsæt citronsaft lidt ad gangen, til cremen er tyk og smørbar.
Bring fløde, flormelis, sirup og kanel i kog i en gryde under omrøring. Lad det koge i 2-3 minutter, til konsistensen er som en tynd sauce. Tilsæt smør skåret i tern, og rør, til smørret er smeltet. Rør salt i til sidst. Hæld karamellen i et glas, og lad den køle helt af.
Flæk den afkølede kage i 3 lige tykke lagkagebunde, og læg dem sammen med flødeostecreme imellem hvert lag. Hæld kanelkaramellen ud på toppen af kagen, så det løber ned ad siderne, og pynt med valnødder.
Tip!
Kagen er meget sød, så smør evt. et lag lemoncurd eller appelsinmarmelade på hver bund, inden flødeostecremen kommer på for at balancere smagen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk