Daddel-nutella med honning og kakaopulver
6. marts 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Nutella behøver ikke være en sukkerbombe. Hvis du laver den med dadler og kakao i stedet for sukker og chokolade, får du et sundere alternativ.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rist hasselnødderne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og dufter. Afkøl let, og nulr de løse hinder af.
Hæld de lune hasselnødder i en minihakker, og blend dem længe, til de er blevet til nøddesmør. Skrab nøddesmørret over i en skål.
Udsten dadlerne, og blend dem til mos i minihakkeren. Tilsæt nøddesmør, kakao, kogende vand, honning, vaniljepulver og salt, og blend det hele sammen til en cremet masse.
Hæld daddel-nutellaen på et rent glas, og sæt det på køl indtil servering. Servér f.eks. på knækbrød, kiks eller hjemmebagt brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk