Culottesteg og små tærter med grillede grøntsager

Servér en saftig culottesteg med små, sprøde madtærter og en spicy dressing – det vil vække lykke hos dine gæster.

Ingredienser

Udstyr

seks små tærteforme, 8 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Fjern sener og fedt fra culottestegen, rids i den tykke fedtkant, og krydr med salt og peber.
Steg culottestegen med fedtkanten nedad på en stor, tør pande, til fedtet er sprødt og mørkt gyldent. Vend stegen, og brun kødsiden.
Læg culottestegen på en rist over en bradepande, og steg den færdig i ovnen i 25-35 minutter (alt efter hvor rød du ønsker den). Tag stegen ud, og lad den hvile 15 minutter.
Varm ovnen op til 220°. Skær squash og aubergine i tynde skiver. Opvarm en grillpande med olie, og grill squash- og aubergineskiverne på begge sider, så de får et flot grillmønster. Læg dem til afdrypning på fedtsugende papir, og drys med salt.
Del butterdejen i lige store stykker, så der ca. bliver halvanden tærte pr. person. Rul dejen let ud. Smør formene med lidt olie, og fordel butterdejen i formene. Skær dejens kanter til.
Rør æg og græsk yoghurt sammen, og krydr med presset hvidløg, salt og peber. Smuldr mozzarellaen i små stykker, og rør den i æggeblandingen.
Fordel blandingen over dejen, og læg 4 skiver grillet grøntsag oven på hver tærte. Bag tærterne i ovnen i 15-20 minutter, til kanterne er flot gyldne.
Knus korianderfrø og spidskommenfrø i en morter, og rist dem på en tør pande. Vend chiliflager i, og varm op, til det dufter. Rør krydderierne i yoghurten.
Rens og snit forårsløg fint, og bland dem i yoghurten. Smag til med salt og peber. Skær culottestegen i ½ cm tykke skiver, og servér med små tærter og spicy dressing.

Tip!

Har du ikke små tærteforme, kan du bruge en stor tærteform eller springform på ca. 22 cm i diameter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Jacob Helbig

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar