Culottesteg med grillet grønt og hvidløgsdressing

6. september 2022 af .

Foto: columbus leth

Lad stegen passe sig selv i ovnen, imens du griller grønsagerne til salatskålen. Så er der lækker og hurtig aftensmad på bordet.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 185°. Pil og hak hvidløgene fint. Pluk timian og oregano groft.
Skær senerne af culotten, og rids fedtet på kryds og tværs med en skarp kniv. Brun kødet godt på alle sider i olie på en pande.
Læg kødet i et ovnfad, og krydr med hvidløg, timian, oregano, salt og peber. Steg kødet i ovnen i ca. 35 minutter, til kernetemperaturen er 57-58° (målt med stegetermometer). Lad kødet hvile indtil servering.
Skyl aubergine, squash og peberfrugter, og skær det hele i grove stykker. Vend dem med olie, salt og peber i en skål.
Grill auberginestykkerne på havegrillen eller (grill-)panden i 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Grill derefter squash og peberfrugt i 2 minutter på hver side.
Vend grillet grønt med lidt eddike, salt og peber i en skål. Drys med plukket basilikum og mynte, og top med stykker af mozzarella.
Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med cremefraiche, citronsaft, salt og peber i en skål.
Skær culottestegen i skiver, og drys dem med plukket persille og fintrevet citronskal. Servér med grillet grønt og hvidløgsdressing, og spis evt. kartofler til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar