Culottesteg med bagte kartofler og bearnaisesmør
12. juni 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En hel culottesteg går man aldrig galt i byen med. Servér den med bagte kartofler og smør med smag af bearnaise.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak estragon fint, og rør det sammen med smør og bearnaiseessens. Fordel bearnaisesmørret på et stykke bagepapir, og rul det stramt sammen om smørret, så det danner en rulle. Læg bearnaisesmørret i køleskabet, så det kan stivne.
Tænd ovnen på 250° varmluft. Tag culottestegen ud af køleskabet i god tid, så den kan temperere. Fjern sener fra undersiden af stegen, og skær rudemønster i fedtet øverst på culotten med en skarp kniv. Dup stegen tør med køkkenrulle.
Pil og pres hvidløg, og hak rosmarin fint. Bland det sammen, og gnid hvidløg, rosmarin og salt ind i kødet og godt ned mellem fedtternene.
Læg culottestegen i et fad, og sæt den i ovnen i 15 minutter, til fedtsiden bliver gylden. Skru ovnens temperatur ned på 180°, og giv stegen 15 minutter mere.
Skyl og tør kartoflerne, og smør dem ind i olivenolie. Drys groft salt i bunden af et ovnfast fad, og sæt kartoflerne ovenpå. Drys også lidt salt over.
Bag dem i ovnen i ca. 1 time (samtidig med stegen),til de er møre.
Tag culottestegen ud af ovnen, og lad den hvile i 15 minutter.
Sæt den i ovnen i yderligere 15 minutter (sammen med kartoflerne).
Tag stegen ud af ovnen, og tjek gerne kernetemperaturen (den skal være på lige under 60° og endelig ikke mere). Dæk stegen til med et rent viskestykke, og lad den hvile i 15 minutter. Skær dernæst stegen ud – husk at gøre det på tværs af kødfibrene.
Skyl og tør salaten. Servér culottestegen med bagte kartofler, bearnaisesmør og grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk